Joonas Häkkinen – Animation Portfolio 2020

Dave Koz – It’s beginning to look a lot like christmas. 

Työtehtävät: Konseptisuunnittelu, käsikirjoitus, kuvitus, animaatio ja ohjaus.

Tein jouluna Amerikkalaiselle Grammy-ehdokkaanakin olleelle Dave Koz nimiselle artistille täyspitkän animaatiomusiikkivideon. Projekti oli todella palkitseva, sillä tehtävänanto oli “tässä on budjettimme, tee jotain hienoa”. Ei sitä joka päivä pääse tekemään Hollywood tuotantoja!

 

Meri joka katosi – Yle Avara luonto

Työtehtävät: Animaatio-osuuksien konseptisuunnittelu, ohjaus, kuvitus ja animointi.

Yksi urani kruununjalokivistä tähän asti on osuuteni kansainvälisen levityksen saaneen “Meri joka katosi” – Avara luonto – dokumenttielokuvan tekemisessä. Konseptoin, ohjasin ja toteutin elokuvan animaatiot joissa käsiteltiin muun muassa jääkauden leviämistä ja sen vaikutuksia maapalloon. Katso ohjelma tästä.

MERI JOKA KATOSI KUVA

Hivpoint – How HIV is transmitted 

Työtehtävät: Konseptisuunnittelu, käsikirjoitus, ohjaus, kuvitus ja animointi

Tämä miljoonayleisön kerännyt animaatiovideo oli paitsi äärimmäisen hieno haaste kuvallisen viestinnän saralla, myös tilaisuus yhteiskunnaliseen vaikuttamiseen ja tärkeiden asioiden ajamiseen. Tasa-arvo ja seksuaalinen valistus ovat sivistyneen yhteiskunnan kulmakiviä joten oli etuoikeus olla mukana toteuttamassa projektia.

 

Elizabeth Woolf – The magic toilet paper song

Työtehtävät: Konseptisuunnittelu, käsikirjoitus, kuvitus, animaatio ja ohjaus.

Minulle oli suuri ilo olla toteuttamassa tätä Korona-aikaa hellyyttävästi dokumentoivaa musiikkivideota Los Angelesilaiselle Elizabeth Woolfille. Animaation tyylissä tutkin yksinkertaisen mutta vetoavan hahmoanimaation mahdollisuuksia tunnelmien välittäjänä.

 

Brassroots District – These feet ain’t got no body

Työtehtävät: Konseptisuunnittelu, käsikirjoitus, kuvitus, animaatio ja ohjaus.

Kansainväliset asiakkuudet ja projektit ovat tarjonneet mielenkiintoisia haasteita urani edetessä. Tämä Amerikkalaisartisteille toteutettu animaatiovideo antoi tilaisuuden leikitellä tyylillä ja aikakaudella. Videon inspiraationa toimivat 60-70 – lukujen aamupiirretyt.

 

 

Leave a Comment